IBM v7000 WebUI not responding

I ran into the case of non-responding WebUI to manage LUNs (and other things) on a IBM Storwize v7000.
You can only run satask commands if you connected to the CLI using the SSH private key which is associated with the user called superuser. No other SSH key will allow you to run satask commands:

IBM_Storwize:SAN1:superuser>sainfo lsservicenodes
panel_name cluster_id cluster_name node_id node_name relation node_status error_data
01-1 00000100204029A2 SAN1 1 node1 local Active
01-2 00000100204029A2 SAN1 2 node2 partner Active

To find out which node is the configuration node, run the following command

sainfo lsservicestatus <Active panel name>

the following line tells you which node is the config node:

IBM_Storwize:SAN1:superuser>sainfo lsservicestatus 01-1
panel_name 01-1
cluster_id 00000100204029a2
cluster_name SAN1
cluster_status Active
cluster_ip_count 2
cluster_port 1
cluster_ip 172.xx.xx.33
cluster_gw 172.xx.xx.252
cluster_mask 255.255.254.0

Use the following command to restart the web service on the configuration node

satask restartservice -service tomcat 01-1

Wait at least 5 minutes for the service to restart before assuming that this has failed

If this do no’t solve your problems, you should restart the cannister with configuration node on it. Remember to connect to the Node that’s not configuration node. And restart the “partner”. If unable to get it reset, reset the canister physically. that is, pull it out a few inches from the chassis and then insert it again after 30 seconds.

Advertisements

#ibm, #storage-2, #v7000, #webui